Bevrijdingstheologen pal achter paus Franciscus

Onder leiding van Leonardo Boff neemt een groep bekende vooral Latijns-Amerikaanse bevrijdingstheologen het onverkort op voor paus Franciscus.
29/11/2015 - 15:01

Een groep bevrijdingstheologen uit Latijns-Amerika en elders in de wereld spreken samen hun steun uit voor paus Franciscus. De steunbetuiging komt er onder impuls van de Braziliaanse theoloog Leonardo Boff, een van de boegbeelden van de bevrijdingstheologie. Boff gaf de aanzet tot het initiatief op het tweede continentale congres van de theologie, dat van 26 tot 30 oktober in het Braziliaanse Belo Horizonte plaatsvond.

Velen van ons volgen met bezorgdheid de sterke weerstand en de aanvallen van een conservatieve maar machtige minderheid. Leonardo Boff e.a.

De groep theologen schrijft: Dierbare paus Franciscus, in Latijns-Amerika en de Caraïben en elders in de wereld volgen velen van ons met bezorgdheid de sterke weerstand en aanvallen van een conservatieve, maar machtige minderheid die zich van binnen en buiten de Kerk tegen u verzetten. Met verstomming zijn wij getuige van iets dat de laatste eeuw ongezien is: conservatieve kardinalen komen in opstand tegen de manier waarop de paus de synode en vooral de universele kerk leiding geeft.

Bron: PrensaLatina