'Beyoncé-mis' in San Francisco

Tijdens een eucharistieviering in de episcopaalse Genadekathedraal in San Francisco worden alleen maar liederen van de popdiva Beyoncé gezongen.
22/04/2018 - 11:00

In de Genadekathedraal in San Francisco, de kathedraal van het episcopaalse bisdom Californië, heeft op 25 april een Beyoncé-mis plaats met uitsluitend liederen van de popster. Gemeenteleden worden uitgenodigd om mee te zingen. De kathedraal werd bekend dankzij enkele opmerkelijke preken van dominee Martin Luther King.

We volgen slechts het voorbeeld van Jezus. Ook Hij durfde soms mensen met provocerende beelden wakker schudden. Predikant Jude Harmon

Volgens predikante Jude Harmon opent  de muziek van Beyoncé Knowles-Carter een venster op het leven van de gemarginaliseerde en vergeten - vooral zwarte - vrouwen. Al besef ik natuurlijk dat er mensen zijn die zeggen dat het gebruik van Beyoncé slechts een goedkope manier is om veel mensen naar de kerk te krijgen. Nog volgens Harmon zijn de teksten van Beyoncé voor iedereen vlot toegankelijk. Daardoor kunnen zij gemakkelijk gebruikt worden als aanzet tot gesprek en zelfs tot gebed.

Bron: Christian Post