Bezoekt paus Franciscus in 2023 Marseille?

Paus Franciscus sprak in een interview met de Spaanse krant ABC over de mogelijkheid om volgend jaar misschien naar Marseille te reizen.
20/12/2022 - 15:48
Paus Franciscus
Paus Franciscus © Vatican Media

Franse media achten de kans groot dat paus Franciscus in het komende jaar naar Marseille zal reizen. Zij baseren zich daarvoor op de uitspraken van de paus zelf in het afgelopen weekend gepubliceerde gesprek met de Spaanse krant ABC. Franciscus liet zich al eerder eens ontvallen dat het een wens van hem is om de Franse havenstad te bezoeken. In het gesprek zegt hij dat de bijeenkomst van de bisschoppen van de Middellandse Zee daarvoor een goede aanleiding is. Hij benadrukt wel dat het niet gaat om een officieel bezoek aan Frankrijk. 

Paus Franciscus reist in principe niet naar (rijke) westerse landen, al vloog hij eerder voor enkele uren naar Straatsburg (Frankrijk) voor een bezoek aan het Europese Parlement en de Raad van Europa. Hij heeft over het bezoek aan de havenstad ook al overlegd met Jean-Marc Aveline, de aartsbisschop van Marseille die zich sterk engageert in de interreligieuze dialoog en eind augustus dit jaar kardinaal werd gecreëerd. De datum van de bijeenkomst in Marseille is nog niet vastgesteld. 

Bron: La Croix/AFP