Bidden met … Rik Torfs ~ Bidden Onderweg bestaat 5 jaar

Voor het 5-jarig jubileum van de gebedspodcast Bidden Onderweg vroegen de jezuïeten bekende Vlamingen en Nederlanders om de podcast in te spreken.
28/05/2020 - 21:28

Op Pinksteren 2015 verscheen de eerste gebedspodcast van Bidden Onderweg, een platform van de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten. Sindsdien zijn in de studio van het Ignatiushuis in Amsterdam ruim 1.700 gebedspodcasts geproduceerd. 

Om te vieren dat Bidden Onderweg 5 jaar bestaat, begeleiden onder meer Herman Van Rompuy, Jan-Willem Roodbeen, Jeanne Devos, kardinaal De Kesel en Elly & Rikkert met hun stem de 16.000 mensen die dagelijks bidden met deze gebedspodcast. Ook Rik Torfs is één van hen, net als zuster Katharina van Brecht en Luc Steeno.

Zuster Jeanne Devos laat weten in haar kleine gemeenschap van vijf zusters al 5 jaar lang elke morgen te bidden met Bidden Onderweg. Het geeft verbondenheid met God.

Wat is Bidden Onderweg?

De dagelijkse gebedspodcasts duren tien minuten en vertrekken telkens bij de bijbellezing van de dag. Meditatie wordt afgewisseld door muziek en korte vragen, die de gebruiker helpen om de teksten uit de Bijbel op zijn of haar eigen leven te leggen. Daarnaast vind je op de app of website ook speciale gebedstrajecten, bijvoorbeeld over corona, opvoeding, mentale gezondheid, vluchtelingen, ecologie, ouder worden, misbruik in de kerk en pater Frans van der Lugt. Bidden Onderweg bereikt christenen over de landsgrenzen en denominaties heen.