Bisschop Hinder brengt hulde aan overleden president van VAE

Khalifa bin Zayed Al Nahyan, die sinds 2004 president was van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), is vrijdag op 73-jarige leeftijd overleden.
16/05/2022 - 16:15
Sjeik Khalifa bin Zayed al-Nahyan
Sjeik Khalifa bin Zayed al-Nahyan © Vatican Media

Bisschop Paul Hinder, emeritus apostolisch vicaris van Zuid-Arabië, heeft afgelopen weekend hulde gebracht aan de overleden sjeik Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahayan, het staatshoofd van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en emir van Abu Dhabi. De Zwitserse bisschop wijst vooral op zijn inzet voor de verdraagzaamheid en de interreligieuze verstandhouding: Khalifa bin Zayed was een buitengewoon wijze en gerespecteerde leider. Hij had een visie over de VAE als een modern, welvarend en vreedzaam land en hielp het zich te ontwikkelen tot een prachtige moderne natie. 

Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan was sinds 2004 president. Hij was ook de emir van Abu Dhabi, het grootste emiraat binnen de VAE. Het overleden staatshoofd kreeg vrijdag al veel lof van koning Abdullah II van Jordanië, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en het Egyptische staatshoofd Abdel Fattah al-Sisi hadden vrijdag al hulde gebracht. Ook Duitsland vestigde de aandacht op zijn bijdrage tot de welvaart van zijn land en de vrede in de regio. 

Bron: Vaticannews.va