Bisschop van Innsbruck gewijd in Olympische sportzaal

Hermann Glettler werd zaterdag niet in de kathedraal, maar in de met 7.000 gelovigen nokvol gelopen Olympiahal van Innsbruck tot bisschop gewijd.
04/12/2017 - 11:44
Hermann Glettler ontvangt de bisschopswijding in de Olympiahal van Innsbruck
Hermann Glettler ontvangt de bisschopswijding in de Olympiahal van Innsbruck © kro.nl

De Oostenrijkse priester Hermann Glettler (52) heeft afgelopen zaterdag de bisschopswijding ontvangen in de Olympiahal van Innsbruck. Die werd gebouwd voor de Olympische Winterspelen die er in 1964 plaatsvonden. De plechtigheid, die werd bijgewoond door ruim 7.000 sympathisanten, vond niet zoals gebruikelijk plaats in de kathedraal van Innsbruck, maar in het sportstadion opdat zoveel mogelijk mensen aan de wijdingsviering konden deelnemen. Mgr. Glettler is lid van Emmanuelgemeenschap, een rooms-katholieke charismatische beweging. Hij werd op 27 september door paus Franciscus benoemd tot bisschop van het in 1968 opgerichte bisdom Innsbruck in Tirol.

Na de plechtigheid in de Olympiahalle werd de nieuwe bisschop ingehaald op het Domplein van Innsbruck. Om 19 uur begon in de kathedraal een speciale vesperdienst, waarin de pas gewijde bisschop zijn cathedra (bisschopszetel) plechtig in bezit nam.

Bron: kro.nl