Met bisschop Johan Bonny bidden voor vrede in Oekraïne

Bisschop Johan Bonny van Antwerpen viert op zondag 6 maart in de Sint-Andrieskerk eucharistie met twee Oekraïense priesters.
04/03/2022 - 09:48
Vredesgebed in de kathedraal van de Heilige Wijsheid in Kiev
Vredesgebed in de kathedraal van de Heilige Wijsheid in Kiev © UGCC

Bisschop Johan Bonny leeft erg mee met de Oekraïense gemeenschap nu er oorlog woedt in het land. Hij wil met een concreet gebaar zijn steun, verbondenheid en solidariteit tonen door nu zondag 6 maart met de Oekraïens-Belgische priesters Ruslan Pikh en Mykola Butsiak samen voor te gaan in de eucharistieviering in de Sint-Andrieskerk van 12.30 tot 14 uur. Het barre internationale klimaat en conflict in Oekraïne nodigen ons uit om stil te staan bij de oproep in het boek Handelingen om als christenen de weg van vrede, waar ook ter wereld, te bewandelen, zegt de bisschop van Antwerpen. 

De Oekraïens-katholieke gemeenschap van Antwerpen is in volle gemeenschap met de bisschop van Rome en behoort daarom integraal tot de katholieke Kerk. Zij viert haar liturgie in de Sint-Andrieskerk van Antwerpen. Ruslan Pikh, priester van de Oekraïens-katholieke Kerk in Antwerpen: Met meer dan 6,5 miljoen leden is de Kerk het op twee na grootste kerkgenootschap in Oekraïne. Oekraïense katholieken zijn volle erfgenamen van het Slavische christendom, ook wat hun interne organisatie betreft. Zo hebben zij bv. gehuwde priesters.

Bron: Bisdom Antwerpen