Bisschop krijgt politiebescherming na aankondiging parochiefusie

Aartsbisschop Gian Carlo Perego maakte kennis met het felle temperament van gelovigen tijdens zijn toelichting bij een fusie van parochies. 
09/09/2022 - 09:00

Aartsbisschop Gian Carlo Perego van Ferrara-Comacchio in het noordoosten van Italië, moest afgelopen maandag de kleuterschool naast de kathedraal verlaten, geëscorteerd door carabinieri. Dat gebeurde nadat hij tijdens een lange ontmoeting met de leden van de pastorale raad en de parochiale (economische) raad zijn beslissing had toegelicht om de parochie van Santa Maria in Aula Regia samen te voegen met die van de Heilige Rozenkranskathedraal. 

De beslissing was vooraf aangekondigd en veroorzaakte toen al de nodige controverse en ontgoocheling. Daarom besloot de aartsbisschop persoonlijk toelichting te geven. Bij zijn aankomst werd hij evenwel opgewacht door een vijandige groep parochianen met een spandoek. Toen tijdens de toelichting ook nog eens duidelijk werd dat de aartsbisschop zijn beslissing niet zou herzien, moesten carabinieri hem escorteren zodat hij ongeschonden zijn even verderop geparkeerde wagen kon bereiken. 

Bron: La Repubblica