Bisschop verwerpt authenticiteit van Mariaverschijningen in VS

Bisschop Kevin Rhoades van Fort Wayne-South Bend (Indiana) verwerpt na onderzoek de verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw van Amerika in de jaren 1950.
16/05/2020 - 10:00

De vermeende verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw van Amerika, die plaatsvonden tussen 1956 en 1959, worden kerkelijk niet erkend. Bisschop Kevin C. Rhoades van Fort Wayne-South Bend (Indiana) bevestigt dat hij na het grondige onderzoek van een commissie van zes theologen en kerkjuristen, dat mee op vraag van vijf andere Amerikaanse bisschoppen in Indiana werd gevoerd, moet concluderen dat de verschijningen niet van bovennatuurlijke oorsprong waren.

De Amerikaanse zuster Mary Ephrem Neuzil beweerde op het einde van de jaren 1950, dat Maria haar tussen 1956 en 1959 zowel in het bisdom Forth Wayne als elders in de VS verschillende keren was verschenen. Maria had zich daarbij volgens haar bekendgemaakt als Onze-Lieve-Vrouw van Amerika.

Bisschop Rhoades: Na een jaar onderzoek komt de commissie tot het besluit dat deze verschijningen niet van bovennatuurlijke oorsprong zijn. De commissie twijfelt niet aan het geloof en de oprechtheid van de zuster. Maar haar zogenaamde Mariaverschijningen zijn subjectieve innerlijke religieuze ervaringen. Nog volgens de bisschop is elke vorm van publieke devotie daarom ongepast.

Bron: Kipa-Apic