Bomvolle Sint-Pieterskerk in Jette voor mis in het Brussels

De Sint-Pieterskerk van Jette zat afgelopen zondag bomvol voor de Driekoningenmis in het Brusselse dialect door pastoor Dirk Vannetelbosch.
07/01/2019 - 16:02

Tussen de 600 en 700 mensen hebben afgelopen zondag in de Sint-Pieterskerk van Jette de eucharistieviering in het Brusselse dialect bijgewoond. Dat zijn er nog ruim honderd meer dan vorig jaar. De viering in het sappige Brusselse dialect op de eerste zondag van het nieuwe jaar kan traditioneel op veel belangstelling rekenen. Dat was dit jaar niet anders. Volgens de initiatiefnemers zat de kerk afgeladen vol en moesten er extra stoelen bijgeplaatst worden.

Een 700-tal gelovigen woonden de Driekoningenmis bij
Een 700-tal gelovigen woonden de Driekoningenmis bij © Sint-Pieterparochie Jette

In zijn homilie riep pastoor Dirk Vannetelbosch zijn trouwe kerkgangers en toevallige bezoekers op om buitenlanders in de eerste plaats als mens te blijven zien, en niet als oorzaak van tweedracht en conflict. De homilie werd met de nodige humor gebracht en onderbroken door het gelach van de aanwezigen. De opbrengst van de collecte was bestemd voor de vzw Een Hart voor Elkaar, een vereniging die zich inzet voor daklozen.