Bose verbreekt banden met klooster van Cellole en Enzo Bianchi

Een decreet moet het conflict met Enzo Bianchi, de stichter van de monastieke gemeenschap van Bose, definitief beslechten.
11/02/2021 - 13:18
Enzo Bianchi, stichter van de oecumenische gemeenschap van Bose
Enzo Bianchi, stichter van de oecumenische gemeenschap van Bose © SIR

Pater Amedeo Cencini, de pauselijke afgevaardigde in het aanslepende conflict met de monastieke gemeenschap in het Italiaanse Bose, heeft een decreet gepubliceerd dat bepaalt dat de gemeenschap van Bose de banden met de kloosterbroederschap van Cellole voor onbepaalde tijd moet verbreken. De gemeenschap van Cellole kan voortaan ook op geen enkele manier nog worden beschouwd als een broederschap van de kloostergemeenschap van Bose.

Met het decreet moet er, met instemming van het Vaticaan en de paus én na overleg met de monastieke broederschap van Bose, een einde komen aan het aanhoudende conflict tussen de gemeenschap van Bose en haar stichter Enzo Bianchi. De duidelijke scheiding tussen de monastieke gemeenschap van Bose en de kloosterbroederschap van Cellole moet elke dubbelzinnigheid vermijden en beëindigt definitief het pijnlijke conflict tussen Bianchi en de monastieke gemeenschap. Tegelijk wordt het onroerendgoedcomplex Cellole gratis overgedragen aan broeder Enzo Bianchi, die uiterlijk op dinsdag 16 februari naar het klooster van Cellole verhuist.  

Bron: SIR