Bouwen aan broederschap vanuit een spiritualiteit van eenheid

Eind augustus heeft 300-tal leden deelgenomen aan de Zomermariapolis van de Focolarebeweging in België en Luxemburg.
03/09/2019 - 11:57
300 mensen namen deel aan Mariapolis
300 mensen namen deel aan Mariapolis © Focolare

Een 300-tal deelnemers, van alle generaties, culturen en overtuigingen, hebben van 14 tot 25 augustus in Rotselaar, vlakbij Leuven in het 'pilootstadje' van de Mariapolis Vita, deelgenomen aan de traditionele zomerontmoeting van de Focolare. De vele momenten van ontmoeting en uitwisseling in kleine groepen vormden een gelegenheid om het licht te geven en te ontvangen dat geboren wordt waar twee of drie elkaar in mijn naam ontmoeten (Mt 18,20). Die spiritualiteit van gemeenschap gaat uit van een persoonlijke relatie met God om de broeder te ontmoeten en het sociale weefsel vorm te geven.

Deelnemers uit België en het Groothertogdom Luxemburg kwamen zich in Rotselaar herbronnen vanuit de spiritualiteit van eenheid van deze kerkelijke beweging. Vanuit het thema van de Heilige Geest werd van mening gewisseld over onderwerpen zoals de zorg voor de schepping, het leven tegen de stroom in van de jongeren, het leven van de plaatselijke Kerk, de verbondenheid tussen de huidige charisma's, de interreligieuze dialoog, de sociale initiatieven, de kunst, het Europese project van de eenheid in verscheidenheid.  

Daarnaast was er nog een aanbod met spelactiviteiten, een rondleiding in de abdij van Tongerlo, workshops variërend van het produceren van artisanale zeep tot het maken van Siciliaanse nougat of een duik in het meer van Rotselaar. Er was ook een gebedswake onder leiding van het GPS Trio, een film over Jean Vanier en een recente film over paus Franciscus bekijken.

De deelnemers kregen sleutels aangereikt om de vele uitdagingen van vandaag aan te gaan en werden aangespoord om drager te zijn van licht en broederschap in hun leefomgeving.

Bron: Focolare