Brand bij de paters van Steyl in Bonn

Een brand in het klooster van de Missionarissen van Steyl in Sankt Augustin veroorzaakte ernstige schade.
17/11/2023 - 09:00
Het klooster van Sankt Augustin
Het klooster van Sankt Augustin © Missionarissen van Steyl

Het bekende priesterseminarie van Sankt Augustin (Bonn) van de missionarissen van Steyl raakte woensdag zwaar beschadigd bij een brand. Vijf mensen raakten gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer moest nog tot diep in de nacht blussen. Ruim zestig mensen werden geëvacueerd. De brand zou ontstaan zijn op een zolder en hij sloeg van daaruit over op het aangrenzende schip. Een eerste onderzoek van de brand maakt duidelijk dat er geen sprake is van brandstichting. 

Het klooster van Sankt Augustin is de hoofdzetel van de missionarissen van Steyl. In het klooster verblijven 80 missionarissen uit 15 landen, waaronder een tiental seminaristen. De gebouwen tellen ook een bibliotheek met 250.000 boeken.

De Missionarissen van Steyl werden in 1875 in Nederland opgericht door de uit Duitsland afkomstige Arnold Janssen, die in 2003 werd heilig verklaard . Het missiehuis van Sankt Augustin werd opgericht in 1913. Tot 2020 was er een filosofisch-theologische universiteit van de orde gevestigd. Inmiddels heeft het aartsbisdom Keulen het beheer overgenomen. Het bisdom blijft de instelling beheren als de Keulse Universiteit voor Katholieke Theologie (KHKT).

Bron: Domradio/KNA