Brandstichting in kapel in Chili

Activisten hebben afgelopen weekend in de provincie Los Rios in Chili opnieuw een kapel in brand gestoken.
02/08/2022 - 09:00
Protest van de Mapuche in Chili
Protest van de Mapuche in Chili © SIR

Volgens lokale media werden afgelopen weekend in de Chileense provincie Los Rios meerdere hutten, een pakhuis en een katholieke kapel in brand gestoken. De politie vond ter plaatse een brief van Mapuche-organisatie Weichan Auka Mapu, waarin de aanslag werd opgeëist. Volgens de Mapuche is de kerkleiding mee verantwoordelijk voor de repressie tegen hun volk.

Chili gaat al verschillende jaren gebukt onder de protesten van activisten van de Mapuche, een inheemse bevolkingsgroep. Met hun soms erg gewelddadige protesten vestigen ze de aandacht op hun maatschappelijke discriminatie en achterstelling en zetten ze hun eis voor meer onafhankelijkheid kracht bij. Verschillende Mapuche-leiders gingen eerder al wekenlang in hongerstaking. 

Er werden al minstens 3 katholieke kerken en een kapel bij acties in brand gestoken. Er zijn ook verschillende protestantse kerken in brand gestoken, omdat de Weichan Auka Mapu-groep de kerken mee verantwoordelijk acht voor de repressie van de etnische minderheid van de Mapuche.

Bron: Kathpress.at