Braziliaanse Ronaldo fietst een deel van de camino naar Santiago

De Braziliaanse voetballer Ronaldo en zijn vrouw fietsen een traject van 500 kilometer van de camino, de bedevaartroute naar Santiago de Compostela.
18/06/2022 - 11:00
De Braziliaanse voetbalster Ronaldo Fenomeno
De Braziliaanse voetbalster Ronaldo Fenomeno © Ronaldo

De Braziliaanse oud-profvoetballer Ronaldo Luís Nazário de Lima, oud-speler van onder meer Real Madrid, Barcelona, Inter Milaan en de seleção, het Braziliaanse nationale team, komt straks aan in de kathedraal van Santiago de Compostela. Hij zal dan met de fiets ruim 500 kilometer van de camino, de bedevaartsroute naar Compostela, hebben afgelegd, samen met zijn vrouw Celina Locks. Hij wil daarmee naar eigen zeggen God danken en een belofte nakomen. 

Ronaldo maakte al tijdens zijn carrière geen geheim ervan dat hij erg gelovig is.

Ronaldo, die eigenaar is van het voetbalteam van Valladolid, vertelde in een programma op de Spaanse televisie: Toen wij in 2018 in de tweede divisie speelden, heb ik de belofte gedaan dat ik, als de club de eerste divisie van het Spaanse voetbal zou bereiken, de camino met de fiets zou afleggen! Ik ga het traject niet lopen, want anders haal ik de eindmeet niet. Ik ben blij dat ik deze belofte nu kan nakomen.

Bron: Aleteia