Brief roept Church of England op tot erkenning van homorelaties

Een groep anglicaanse priesters en leken roept de anglicaanse Kerk op om een einde te maken aan de discriminatie van homoseksuelen.
07/09/2016 - 15:15

Veertien anglicaanse priesters, die ondanks een verbod toch burgerlijk zijn getrouwd met hun homoseksuele partner, en acht leken die een burgerlijk homohuwelijk hebben gesloten, hebben een brief bezorgd aan de bisschoppen van de Church of England. Daarin vragen zij de volledige integratie van homostellen en meer respect voor diversiteit in de anglicaanse Kerk.

Volgens de groep onder leiding van Andrew Foreshew-Cain van de Algemene Synode van de Church of England impliceert dat ook dat in sommige anglicaanse parochies de mogelijkheid wordt geschapen om dergelijke relaties kerkelijk in te zegenen: God is ook bij hun liefde actief betrokken.

De anglicaanse Kerk moet homoseksuele relaties onvoorwaardelijk erkennen en integreren in het kerkelijke leven. Andrew Foreshew-Cain.

De ondertekenaars anticiperen op het debat eind van de maand van de synode van de Church of England, nadat er gedurende twee jaar over homoseksualiteit en homohuwelijken intern van mening werd gewisseld. De brief komt ook vlak na de outing van afgelopen weekend van bisschop Nicholas Chamberlain van Grantham. De bisschop maakte bekend dat hij al geruime tijd met een homoseksuele partner samenwoont. Chamberlain beweerde ook dat hij niet de enige homoseksuele bisschop is. De conservatieve anglicaanse groep GAFCON reageerde dat de Church of England een ernstige vergissing heeft begaan met de aanstelling van Chamberlain tot bisschop van Grantham.

Bron: Christian Today