Britse predikant krijgt schadevergoeding

De politie van West Yorkshire moet een boete van 3.250 pond (3.783 euro) betalen aan de predikant David McConnell die zonder motief werd opgepakt.
26/06/2021 - 10:47

Een Britse rechtbank heeft de politie van West Yorkshire veroordeeld tot een boete van 3.250 pond. David McConnell werd in december 2019 gearresteerd en ongeveer zes uur vastgehouden omdat hij had gepreekt over homorechten en abortus. De arrestatie gebeurde nadat een groepje van een vijftal mensen op hem was toegestapt en hem op een agressieve manier allerlei vragen begon te stellen. Iemand van het groepje haalde er de politie bij. Daarop werd hij zonder dat er een motief werd gegeven opgepakt.

McConnell betoogde dat hij ten onrechte werd opgesloten en dat zijn mensenrechten werden geschonden. Daarin wordt hij nu ook door de rechtank gevolgd. McConnell reageerde vrijdag dat hij het vooral kwalijk neemt dat er niet naar zijn kant van het verhaal werd geluisterd. Maar goed, ik ben maar wat blij dat ik het goede nieuws over Jezus kan blijven delen. Zijn advocaat reageerde opgelucht omdat het vonnis bevestigt dat er toch nog zo iets als vrije meningsuiting bestaat.

Bron: Christian Today