Britse zuster leidt Pauselijke Academie Sociale Wetenschappen

De Britse dominicanes Helen Alford is econoom en expert in bedrijfsethiek.
03/04/2023 - 08:47
Zuster Helen Alford
Zuster Helen Alford © Vatican Media

Paus Franciscus heeft zaterdag de Britse zuster Helen Alford (58) benoemd tot voorzitter van de Pauselijke Academie voor Sociale Wetenschappen. Zij volgt de Italiaanse econoom Stefano Zamagni op. 

Helen Alford werd in 1964 geboren in Londen. Zij behaalde een diploma handelsingenieur aan Cambridge University. In 1994 trad ze in bij de dominicanessen van Sint-Catharina van Siena. Ze volgde opleidingen in liturgie en moraaltheologie en verdiepte zich in arbeidssociologie en geschiedenis van de christendemocratie in Europa.

Zuster Helen Alford beschikt over een ruime ervaring in de industriële sector in het Verenigd Koninkrijk, met name in een dochteronderneming van Michelin en in de ruimtevaartsector. Sinds 2021 is zij decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Pauselijke Universiteit Sint-Thomas van Aquino in Rome, alias het Angelicum. Zij is sinds 2020 lid van de Pauselijke Academie voor Sociale Wetenschappen en is nu de derde vrouwelijke voorzitter van een pauselijke academie, na de Amerikaanse juriste Mary Ann Glendon en de Britse socioloog Margaret Archer.

Bron I.Media