Bulletin Europees Instituut Bio-ethiek voortaan in het Nederlands

Het Institut européen de Bioéthique (IEB, Europees Instituut voor Bio-ethiek) geeft zijn wekelijkse bulletin voortaan ook in het Nederlands uit.
15/05/2020 - 16:00

Het oorspronkelijk Franstalige Institut européen de Bioéthique (IEB) beschikt al langer over een Nederlandstalige (en Engelstalige) website, maar voortaan wordt het wekelijkse bulletin nu ook in een Nederlandstalige versie uitgegeven. Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben snel een maatschappelijke impact en trekken het ethische debat op gang, legt projectcoördinator CarineBrochier het missionstatement van het Europese Instituut voor Bio-ethiek (EIB) kort uit. Het instituut, waarvan eminente binnen- en buitenlandse juristen, dokters, wetenschappers en filosofen deel uitmaken, beschouwt het als zijn belangrijkste opdracht over deze ontwikkelingen zo volledig mogelijk te informeren en de ethische dimensies ervan in het debat te betrekken.

Carine Brochier is erg blij met de publicatie van het EIB-bulletin in het Nederlands. Na rijp beraad hebben we besloten om hiermee in te gaan op de vraag vanuit Vlaanderen en Nederland.Toegewijde vertalers zullen elk om beurt week na week de berichten in het Nederlands verzorgen. Het komt nu erop aan een pool van Nederlandstalige contacten op te bouwen. Het bulletin is bestemd voor mensen die geïnteresseerd zijn in betrouwbaar en ook voor een leek begrijpelijk nieuws over de nieuwe ontwikkelingen op bio-ethisch vlak. We hebben met ons instituut de afgelopen jaren een uitstekende reputatie opgebouwd in de selectie van relevante informatie hierover en de presentatie ervan op een verhelderende en tegelijk beknopte manier.