Burkina Faso: politie schiet missionaris per ongeluk dood

Moses Simukonde Sen, een witte pater uit Zambia, raakte verwikkeld in een incident aan een militaire controlepost en werd per ongeluk doodgeschoten.
04/04/2023 - 14:30

Volgens lokale media in Burkina Faso is de missionaris Moses Simukonde Sen het slachtoffer geworden van een verdwaalde kogel. Volgens de overste van de missionarissen van Afrika (Witte Paters) is er sprake van een tragisch ongeluk

De 35-jarige missionaris is afkomstig  uit Zambia. Hij was actief in de Burkinese hoofdstad Ouagadougou. Volgens zijn overste werd hij woensdagavond om 19 uur gedood aan een militaire controlepost. Soldaten vuurden meermaals op mensen die volgens hen een bedreiging vormden. Een van de kogels heeft helaas onze confrater geraakt. De militaire politie heeft een brief gestuurd aan onze congregatie en de familie van Moses Simukonde Sen waarin zij hun verontschuldigingen aanbieden.  

Het West-Afrikaanse Burkina Faso is een land met naar schatting 21,9 miljoen inwoners, waarvan 56 procent moslim en 23 procent christenen (waarvan 15 % katholiek) is. Het land zit sinds 2015 in de greep van een jihadistische opstand.

Bron: Fides