Calvinisten ondertekenen Verklaring van Augsburg

De ondertekening van de verklaring over de rechtvaardigingsleer door de calvinisten is volgens het Vaticaan een belangrijke stap voor de oecumene.
05/07/2017 - 11:00
Martin Luther
Martin Luther © r.r.

Calvinistische kerkleiders ondertekenen vandaag woensdag in de Duitse stad Wittenberg de verklaring over de rechtvaardigingsleer van Luther, die eerder al door katholieken en lutheranen in Augsburg was ondertekend als bekroning van hun jarenlange dialoog. Methodisten sloten zich al eerder bij het document aan. Net als zij voegen calvinisten op hun beurt enkele verduidelijkingen toe.

De Pauselijke Raad voor de Eenheid van de Christenen bestempelt de ondertekening van vandaag als een belangrijk moment in de oecumenische toenadering met de calvinisten en de oecumene in het algemeen. Dit is een mijlpaal op weg naar de zichtbare christelijke eenheid. Dit schept nieuwe kansen voor de samenwerking van de christelijke Kerken op het vlak van  gerechtigheid, vrede en verzoening in de wereld, zegt bisschop Brian Farrell, de secretaris van de pauselijke raad, die namens de katholieke Kerk het document zal ondertekenen.

Bron: Radio Vaticana (Duitstalig)