Canadese brengt muzikaal eerbetoon aan Jeanne D’Arc (video)

De Canadese zangeres Natasha St-Pier toert momenteel rond in Frankrijk om haar nieuwe album 'Jeanne' te promoten.
16/10/2022 - 12:09

De Canadese zangeres Natasha St-Pier bracht op 30 september 2022 haar nieuwe cd Jeanne uit. De twaalf nummers zijn een muzikaal huldebetoon aan de Franse heilige Jeanne D’Arc. Natasha stond al op haar achtste op het podium. Op haar twaalfde stond zij in de finale van de bekende talentenjacht Le pouvoir de la chanson in Québec. In 1999 brak ze echt door toen zij de hoofdrol kreeg in een musical. In 2001 stuurde een vakjury in Frankrijk haar naar het Eurovisiesongfestival met Je n’ai que mon âme, een lied geschreven door Robert Goldman. Ze behaalde toen de vierde plaats en brak als zangeres door in Frankrijk.

Jeanne is al haar tweede album met religieus geïnspireerde muziek. In 2018 bracht zij Thérèse de Lisieux : Aimer c'est tout donner, een cd met christelijke liedjes, uit. De basis van dat album werd gelegd in 2013, toen ze enkele liedjes kreeg aangeboden op basis van gedichten van Thérèse van Lisieux. Ze getuigde toen dat zij overweldigd werd door de zuiverheid en het voorbeeld van de Franse heilige. Het inspireerde haar naar eigen zeggen om voortaan meer naar haar hart dan naar de rede te luisteren. 

De 41-jarige Canadese deed voor haar nieuwe cd een beroep op Lionel Florence, die met Johnny Hallyday heeft samengewerkt, en Jaques Veneruso, die met Céline Dion heeft samengewerkt. De twaalf nummers van de nieuwe cd werden grotendeels door haarzelf geschreven en gecomponeerd, met uitzondering van Jeanne dat een cover is van een nummer van Laurent Voulzy