Caritas Internationalis: 1 op 3 gebouwen in Aleppo is getroffen

Caritas Internationalis is al sinds de jaren 1990 actief in Syrië en kan er voor de dringendste noodhulp terugvallen op haar bestaande hulpstructuren.
12/02/2023 - 14:28

Volgens Andreas Kapp, de coördinator voor de buitenlandse hulpverlening van Caritas Oostenrijk, is een op drie huizen in de Syrische stad Aleppo getroffen door de aardbeving. Kapp is ter plaatse en kon de stad al verkennen. De bevolking was al sterk verzwakt. Vele mensen verblijven nu in de parken en durven niet meer terugkeren naar de huizen. Elke avond is de noodopvang tot de nok gevuld. Burgers uit Aleppo zijn doodsbang voor naschokken. Desondanks wordt de zoektocht naar overlevenden onverminderd voortgezet. Maar de kans is gering dat er nog mensen levend van onder het puin worden gehaald.

Lees verder onder de foto.

1 op 3 gebouwen in Aleppo is ingestort
1 op 3 gebouwen in Aleppo is ingestort © Caritas Syrië

Ondertussen komt de internationale hulp stilaan op gang, al waren er al eerder Armeense, Algerijnse en Libanese hulpteams ter plaatse. Ingenieurs controleren of mensen naar hun huizen kunnen terugkeren. Volgens de medewerker van Caritas Internationalis wordt momenteel volop ingezet op onderdak en noodhulp. Daarbij wordt vooral getracht mensen te voorzien van water, voedsel, medische en hygiënische producten en dekens. Als humanitair ambassadeur wil Andreas Kapp vooral van de Syrische Caritasmedewerkers en kerkelijke vertegenwoordigers te weten komen waar de hulp het hardste nodig is. Hij blijft nog tot dinsdag ter plaatse en keert daarna terug naar Europa.

Bron: Caritas/Kathpress.at

Financiële steun voor de hulpverlening van Caritas International voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije is welkom via het rekeningnummer BE88 0000 0000 4141 met mededeling ‘4861 Turkije Syrië’ of online via de website van Caritas.