Charismatische Vernieuwing blij met Iuvenescit Ecclesia

Iuvenescit Ecclesia maakt duidelijk dat er geen tegenstrijdigheid hoeft te bestaan tussen de geïnstitutionaliseerde Kerk en verschillende charisma’s.
15/06/2016 - 13:36
© KCVVLaanderen

Marc Meirsman, eindverantwoordelijke voor de Katholieke Charismatische Vernieuwing in Vlaanderen, reageert positief op de brief Iuvenescit Ecclesia van de Congregatie van de Geloofsleer aan de bisschoppen uit de hele wereld over de integratie van de charismatische beweging (en de andere nieuwe religieuze bewegingen) in het leven van de plaatselijke Kerken. Wij zijn uiteraard blij met dit nieuws. De katholieke Kerk heeft ons, bij monde van de verschillende pausen, bij herhaling opgeroepen om ons charisma met allen te delen. Al in 1975 bestempelde paus Paulus VI de Charismatische Vernieuwing als een kans voor de Kerk.

Paus Joannes Paulus II bestempelde de Charismatische Vernieuwing in 1987 als een welsprekende uiting van de vitaliteit van de Kerk, zegt Marc Meirsman. Hij deed toen ook een krachtige oproep tot de algemene verspreiding van een pinksterspiritualiteit. Paus Franciscus riep in juni 2014 en februari 2015 op om de genade van de doop in de Geest met allen in de Kerk te delen. Hij heeft ons intussen ook al uitgenodigd om het gouden jubileum van de Katholieke Charismatische Vernieuwing tijdens het pinksterweekend 2017 samen met hem in Rome te komen vieren.