Charismatische Vernieuwing viert Pinksteren in Mol

Boegbeeld van de internationale charismatische vernieuwing Michelle Moran is blikvanger op de Pinksterviering van de Charismatische Vernieuwing.
20/05/2018 - 15:42
Pinksterviering van de Katholieke Charismatische Venrieuwing Vlaanderen
Pinksterviering van de Katholieke Charismatische Venrieuwing Vlaanderen © KCVVlaanderen

De Britse Michelle Moran, tot een jaar geleden nog internationaal voorzitter van deKatholieke Charismatische Vernieuwing, is morgen op pinkstermaandag 21 mei de blikvanger van de jaarlijkse bijeenkomst van charismatici in ons land. De dag start om 10 uur en eindigt met een eucharistieviering met de Antwerpse vicaris Bart Paepen als voorganger. De ontmoeting vindt dit jaar plaats in het ontmoetingscentrum Kempense Meren in het domein van Sunparks in Mol.

Michelle Moran kwam al op heel jonge leeftijd in contact met de Charismatische Vernieuwing en werd reeds als tiener in de Geest gedoopt. Later studeerde zij pastoraaltheologie en stichtte zij samen met haar echtgenoot de Siongemeenschap, die zich toelegt op evangelisatie. Michelle Moran schreef verschillende boeken en artikels over de charismatische vernieuwing, zowel voor katholieke als oecumenische publicaties. Tot vorig jaar was zij internationale voorzitster van de  Katholieke Charismatische Vernieuwing. Momenteel is zij lid van de Pauselijke Raad voor de Leken, het Gezin en het Leven.

Bron: KCV