Chinese salesiaan Savio Hon Tai-Fai wordt nuntius in Malta

Paus Franciscus stuurt Savio Hon Tai-Fai, een salesiaan uit Hongkong, als zijn diplomatieke vertegenwoordiger naar Malta.
02/11/2022 - 09:00

Aartsbisschop Savio Hon Tai-Fai, die de afgelopen  jaren apostolische nuntius was in Griekenland, is door paus Franciscus benoemd tot apostolische nuntius in Malta. Savio Hon Tai-Fai werd in 1950 geboren in Hongkong. In 1975 legde hij zijn geloften af voor de Chinese provincie van de salesianen van Don Bosco, die Hongkong, Macau, Taiwan en het vasteland van China omvat. 

De aanstelling van Savio Hon Tai-Fai als apostolische nuntius is eerder uitzonderlijk, want de salesiaan van Don Bosco genoot geen opleiding aan de diplomatenschool van de Heilige Stoel in Rome. Het was paus Benedictus XVI die hem benoemde tot secretaris van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren, waardoor hij op zijn talloze bezoeken aan missielanden een rijke diplomatieke ervaring opdeed. Savio Hon Tai-Fai volgde een theologische opleiding in Londen en Rome en werd in 2004 lid van de Theologische Commissie van het Vaticaan. 

Bron: I.Media