Christelijke knipoog op 1 april

Pasen valt pas in 2029 opnieuw op 1 april.
03/04/2018 - 13:12
Paashaas
Paashaas © Kerknet

Christenen van onder meer de katholieke, anglicaanse, protestantse en oud-katholieke Kerk vierden Pasen op zondag 1 april. Dat neemt niet weg dat ook bij hen op 1 april her en der een aprilvis te rapen viel.  

Het weekblad Christian Today kondigde zondag op zijn website aan dat de anglicaanse synode op haar bijeenkomst in juli een historisch debat gaat houden over de invoering van de doop van dieren. Anglicaanse gelovigen werden ook opgeroepen om liturgische aanbevelingen te sturen voor het verloop van zo’n viering.

Duitstalige katholieke media kondigden aan dat paus Franciscus tijdens zijn komende bezoek aan Zwitserland ook de bekende atheïst en vrijdenker Sandro Bucher zou ontmoeten. Bucher was op voorhand ingelicht over de 1 aprilgrap. Maandag reageerde hij dat het weliswaar als een 1 aprilgrap bedoeld was, maar dat hij niettemin zeker bereid is tot zo’n gesprek en ervan overtuigd is dat ze allebei meer dan voldoende gespreksstof zullen hebben. Een Duitse publicatie maakt ook melding van een72-jarige priester uit Ingolstadt die per ongeluk laxeermiddel met de miswijn had vermengd. Overigens werd in Zwitserse media op 1april gemeld dat hetZwitsers Rekenhof een aantal onbekende werken op het spoor is gekomen en de nationale collectie van kunstschatten op 17,5 miljard Zwitserse frank schat.  

Een Amerikaanse website kondigde dan weer het einde van de paaseitjes aan. Chocolade is slecht voor de tanden van de kinderen. Daarom worden de paaseitjes op aanbeveling van de artsen vervangen door druiven, die net als de eitjes in kleurrijke papiertjes worden verpakt.