Christenen moeten de overwinning van het leven verkondigen

De Conferentie van Kerken (CEK) roept christenen op om dit jaar met Pasen eensgezind de boodschap van de opstanding te verkondigen.
05/12/2020 - 00:00
Pasen
Pasen © Assenede

In de paasboodschap van de Conferentie van de Europese Kerken (CEK), na een overleg van verantwoordelijken in Luxemburg, worden Europese christenen tegen de achtergrond van de onveiligheid en onzekerheid, mee als gevolg van de aanslagen, opgeroepen om met één stem de overwinning van het leven op de dood te verkondigen.

Vooral nu met Pasen moeten christenen duidelijk maken dat dood en terreur niet het laatste woord hebben. Dat moeten ze met des te meer eensgezindheid doen omdat Pasen dit jaar door alle christelijke Kerken op dezelfde datum wordt gevierd.De vorige gemeenschappelijke paasviering vond plaats in 2014. Voor een volgende gezamenlijke paasviering van de hele christenheid is het wachten tot 2025.

Daarom roepen wij u op om deze boodschap van de verrijzenis van Jezus Christus met alle gelovigen te delen, die een bron van, vreugde, hoop en liefde is. Zij vormt het fundament van elk christelijk leven en is een licht voor ons allen.

Bron: CEC/SIR