Christus met doornenkroon in de straten van Hasselt

Op Goede Vrijdag confronteert diaken Peter Vandebroek voorbijgangers een uur lang met de betekenis van Goede Vrijdag in de straten van Hasselt.
31/03/2018 - 17:52
Vele voorbijgangers op de Grote Markt werden getroffen door de serene Christus.
Vele voorbijgangers op de Grote Markt werden getroffen door de serene Christus. © Persdienst bisdom Hasselt

Vanmiddag, op Goede Vrijdag, vindt tussen 14.30 en 15.30 uur in het centrum van Hasselt een stille statie plaats. Dan staat een Christusfiguur, vertolkt door diaken Peter Vandebroek, gebukt onder een groot kruis. Hij staat er stil en sereen op een fruitkistje, met een doornenkroon op het gebogen hoofd. Het opmerkelijke tafereel spreekt de passanten tot de verbeelding en laat hen stilstaan bij deze bijzondere dag voor de christenen. De Hasseltse diaken confronteert voorbijgangers een uur lang met de betekenis van Goede Vrijdag.

De stille statie is een initiatief van Samen in Vreugde, een gemeenschap die einde 2001 is opgestart op vraag van de toenmalige bisschop, mgr. Paul Schruers (+2008). De leden van Samen in Vreugde beleven en verkondigen hun geloof vanuit een diepe vreugde. Dit doen ze ook tijdens de stille statie, waar ze ook kaarsjes uitdelen.

Vele voorbijgangers gaan spontaan in gesprek met de leden van Samen in Vreugde. Jongeren nemen vaak selfies met de indrukwekkende Christusfiguur.

Bron: Bisdom Hasselt