CIP.nl wordt Cvandaag.nl

De Nederlandse webstek Christelijk Informatie Platform (CIP) kondigt een naamsverandering aan.
04/01/2022 - 21:58

 

 

 

CIP.nl heeft voortaan Cvandaag
CIP.nl heeft voortaan Cvandaag © Cvandaag

In evangelische en reformatorische kringen wordt doorgaans heel bewust omgegaan met internet en sociale media, en dat is niet anders in Nederland dan in pakweg de VS. Zo beschikt het Reformatorisch Dagblad bijvoorbeeld over een uiterst professionele webstek. Ook CIP.nl is ronduit knap gemaakt; de nieuwssite mikt op een jonger publiek uit behoudend-evangelische en reformatorische kringen maar lijkt niet meer zo afkerig te zijn van stemmen uit de katholieke wereld als eertijds in de Nederlandse Biblebelt het geval was.

Zo ging CIP.nl net uitgebreid in op de tirade tegen geweld tegen vrouwen in de pauselijke nieuwjaarstoespraak.

Groente- en fruitteelt

Nu kondigt CIP.nl - de webstek van het Christelijk Informatie Platform – aan voortaan door het leven te willen gaan met en nieuwe, moderne en meer journalistieke naam: Cvandaag. De feitelijke overstap van CIP.nl naar Cvandaag.nl zal medio mei plaatsvinden, maar ze wordt met een affichecampagne ondersteunt. CIP.nl bestaat intussen al een twaalftal jaar en beweert met de dagelijkse nieuwsbrief 50.000 lezers te bereiken. De webstek werd in 2009 opgericht door Pieter Boekhout, eigenaar van sites over groente- en fruitteelt zonder de minste ervaring in journalistiek.

Intussen kocht Rik Bokelman, een van de redacteurs van het eerste uur, de nieuwssite over.

Coalitie

De doelgroep van CIP.nl bestaat volgens Bokelman, die zelf evangelische roots heeft, uit evangelische en reformatorische christenen. Onze onderlinge verschillen zorgen ervoor dat we sommige dingen extra goed moeten uitleggen: Niet elke evangelische christen weet wat de Heidelbergse Catechismus is en niet elke reformatorische christen snapt waarover het gaat als tongentaal ter sprake komt. Politiek staat de webstek doorgaans pal achter de standpunten van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SPG) al heeft zij ook veel aandacht voor wat het Christen-Democratisch Appèl (CDA) en vooral de ChristenUnie (CU) doen en laten.

Discussiestof genoeg nu beide laatste partijen weer een coalitie aangingen met de liberale VVD en het links-liberale D66.