Collecte voor Heilig Land heeft 6,2 miljoen euro opgebracht

Volgens kardinaal Sandri blijft de collecte noodzakelijk voor het overleven van het christendom in het Heilige Land.
08/03/2020 - 11:00
Kardinaal Leonardo Sandri.
Kardinaal Leonardo Sandri.

De jaarlijkse collecte voor het Heilige Land, die in de wereldkerk op Goede Vrijdag (op sommige plaatsen op Palmzondag) wordt gehouden, heeft in 2019 een bedrag van 6.228.504,79 euro opgebracht. De steun wordt gebruikt voor projecten op het vlak van onderwijs, vorming, maatschappelijke projecten en steun voor bedevaartplaatsen in Jeruzalem en de rest van Israël, Jordanië, Libanon, Syrië, Irak, Cyprus en Turkije.

65 procent van de opbrengst wordt verdeeld via de Custodie van het Heilige Land. De overige 35 procent gaat naar de vorming van priesterkandidaten, ondersteuning van priesters en religieuzen, onderwijs, culturele vorming en subsidies aan kerkelijke initiatieven op het vlak van welzijn, gezondheid en maatschappelijke dienstverlening. Het afgelopen jaar werd bij de besteding veel aandacht gegeven aan onderwijsprojecten voor christenen uit Syrië en Irak. Zo ging er een bedrag van 1,2 miljoen euro naar de Universiteit in Bethlehem.

De jaarlijkse collecte werd door de pausen in het leven geroepen om een ​​sterke band te behouden tussen alle christenen wereldwijd en de heilige plaatsen.

Kardinaal Leonardo Sandri, de prefect van de Congregatie voor de Oosterse Kerken, schrijft in een brief aan de bisschoppen wereldwijd dat de steun noodzakelijk blijft, vooral in deze periode van zware beproevingen voor de kerk in het Heilige Land en in het hele Midden-Oosten. Hij roept ook op om te bidden voor de christenen in het Midden-Oosten: Ik nodig u daarom uit om een ​​christen uit het Midden-Oosten te adopteren, zelfs als u zijn/haar naam niet kent en om voor hem/haar in het komende jaar te bidden.

Bron: SIR/Kathpress.at