Columniste The Guardian gaat de mist in met antikatholieke aanval

Volgens de Britse columniste Suzanne Moore is er geen plaats voor katholieke opvattingen in het parlement en in de samenleving.
08/09/2017 - 13:48

Suzanne Moore, een columniste van de Britse kwaliteitskrant The Guardian, is deze week bijzonder fel uitgevallen tegen het Britse katholieke parlementslid Jacob Rees-Mogg. Hij is een katholiek en dit soort fundamentalisme is altijd vrouwonvriendelijk, maar om een ​​of andere reden moeten we het respecteren. Het heeft geen plaats in het publieke leven, schreef Moore.

De directe aanleiding voor de giftige antikatholieke aanval zijn recente uitspraken van Moog over abortus en het homohuwelijk. Jacob Rees-Mogg, een 48-jarige vader van zes en een belangrijke kandidaat voor de opvolging van Theresa May als hoofd van de Britse Conservatieven, vertelde onder meer dat hij de katholieke leer deelt over abortus, onder meer omdat daarbij niet alleen over het eigen leven, maar ook over dat van iemand anders wordt beslist. Met betrekking tot het homohuwelijk bemerkte hij dat het niet aan een parlement toekomt om te oordelen of dit als een sacrament kan worden erkend.

Suzanne Moore verwijt katholieke politici onder meer dat zij hun opvattingen telkens opnieuw op een andere manier proberen verpakken en zo trachten om iedere keer weer de klok terug te draaien.

Bron: The Guardian/CNS/ChristianToday

Lees de column (in het Engels) van Moore in The Guardian