COMECE lanceert livestreamingplatform voor bedevaartsoorden in EU

DE COMECE lanceert een onlineplatform dat livestreamingdiensten aanbiedt vanuit een 30-tal Europese katholieke heiligdommen en bedevaartsoorden.
11/04/2024 - 12:36
De online streamingdienst sanctuary
De online streamingdienst sanctuary © Comece

De Commissie van Bisschoppenconferenties van de EU (COMECE) heeft SanctuaryStreaming.eu, een onlinestreamingplatform voor Europese heiligdommen en bedevaartsoorden, gelanceerd. Met het initiatief speelt de COMECE in op de coronarichtlijnen in de verschillende Europese lidstaten, waardoor de Europese gelovigen eucharistievieringen niet meer mogen bijwonen. Het idee ontstond in de eerste weken van maart 2020. Wij willen tegemoetkomen aan de noden van gelovigen die niet naar kerken en heiligdommen kunnen gaan, waar ze gingen altijd gingen bidden en om hulp vragen.

Op de streamingsite zijn onder meer vieringen vanuit de Mariaheiligdommen van Lourdes, Loreto, Pompei (Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans) en Medjugorje, Onze-Lieve-Vrouw in Knock en de Sint-Pietersbasiliek in Rome te volgen. Sinds de lancering verlenen 28 heiligdommen uit 17 Europese landen en Vaticaanstad hun medewerking aan het project. Ons land is voorlopig alleen vertegenwoordigd door het relatief onbekende heiligdom van het Kindje Jezus van Praag in Horion-Hozémont, in de provincie Luik.

Het onlinestreamingsplatform maakt gebruik van een handige overzichtskaart.

Bron: COMECE

Bekijk het livestreamingsplatform van de COMECE