Convent van Betlehem verkiest nieuw algemeen bestuur

Zuster Yvonne De Gryse werd herkozen tot algemeen overste van deze congregatie, die momenteel 104 zusters telt.
31/07/2017 - 11:55
Het nieuwe bestuur: zr. Yvonne De Gryse (zittend), algemeen overste; (staande vlnr): zr. Karine Willems, zr. Mieke Van Assche, zr. Lieve Vervoort en zr. Louisa Thoelen.
Het nieuwe bestuur: zr. Yvonne De Gryse (zittend), algemeen overste; (staande vlnr): zr. Karine Willems, zr. Mieke Van Assche, zr. Lieve Vervoort en zr. Louisa Thoelen. © Lieve Dirken

Het keuzekapittel van de zusters van het Convent van Betlehem hebben een nieuw algemeen bestuur verkozen. Zuster Yvonne De Gryse werd herkozen tot algemeen overste, zuster Mieke van Assche, zuster Karine Willems, zuster Louisa Thoelen en zuster Lieve Vervoort  werden gekozen tot raadzuster-assistente. De congregatie telt momenteel 104 zusters.

Zuster Lieve Dirken: Als zusters van het Convent van Betlehem beleven wij het mysterie van Gods menswording in apostolische dienstbaarheid. Deze zending in de kerk krijgt gestalte in ons samenleven in liefde, in vele vormen van dienstbetoon, en in het apostolisch gebed. Zo blijven de zusters in gebed verbonden met de voorzieningen van vzw Emmaüs, met de scholengroep vzw De Pelgrim, vzw Hof Zevenbergen te Ranst en alle andere plekken waar zusters en leken zich inzetten voor medemensen.

Aangemoedigd door het zakenkapittel 2017 met als motto 'De Toekomst daagt ons uit' durven wij toekomst maken.

Ook al worden we ouder en verminderen onze krachten, we blijven putten aan de Bron. 

De inspiratie van waaruit het charisma van de Menswording altijd opnieuw fris opborrelt.

Meer info op de website van het Convent van Betlehem en van de Zustergemeenschap Elia.

Op 13 en 14 juli 2017 kwamen de zusters bijeen.
Op 13 en 14 juli 2017 kwamen de zusters bijeen. © Lieve Dirken