Corona treft kapucijnen van Pater Pio bedevaartsoord

San Giovanni Rotondo, waar de populaire biechtvader en stigmaticus pater Pio na zijn dood in 1968 werd begraven, werd een drukbezocht heiligdom.
20/11/2020 - 10:00
De sarcofaag met pater Pio
De sarcofaag met pater Pio © SIR

De kapucijnergemeenschap in het klooster dat verbonden is aan het bedevaartsoord San Giovanni Rotondo, op 43 km ten noordoosten van Foggia in Zuid-Italië, is zwaar getroffen door het coronavirus. Alle kapucijnen van de gemeenschap, op drie na, zijn besmet met het virus. Ook de rector van het heiligdom en de provinciale overste van de kapucijnen zijn ernstig ziek. 

De situatie is dramatisch, bevestigt aartsbisschop Franco Moscone van Manfredona-Vieste-San-Giovanni-Rotondo, aan Padre Pio TV. Om gezondheidsredenen blijven de San Pio da Pietrelcinakerk en de crypte van het heiligdom van Santa Maria delle Grazie, waar het stoffelijke overschot van de heilige en stigmaticus is ondergebracht, tot nader order gesloten. Mgr. Moscone: Pater Pio en zijn kleine gemeenschap werden in 1918 al eens door de Spaanse griep getroffen. Nu beleven wij een nieuw Golgotha, ​​waarin de opstanding de kracht van ons geloof opnieuw kan bevestigen.

Bron: Kipa-Apic