Damiaan in beeld: Van Tremelo tot Hawaï

Het stripverhaal 'Getekend Damiaan' vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van pater Damiaans tocht van Tremelo naar Molokaï.
15/10/2017 - 19:21
Vlaamse provinciaal Gilbert De Decker met Lise Van Dessel, pers en promotie van Van Halewyck, bij de voorstelling van het stripverhaal
Vlaamse provinciaal Gilbert De Decker met Lise Van Dessel, pers en promotie van Van Halewyck, bij de voorstelling van het stripverhaal © Tom Heylen / Kerk & Leven

8 jaar geleden werd Pater Damiaan heilig verklaard, maar de vorige strip van deze grootste Belg dateert nog van lang ervoor. Voor uitgeverij Van Halewyck was dit hét moment om een nieuwe Damiaanstrip boven de doopvont te houden.

Jan Bosschaert tekende en Mandy Van Passel kleurde het leven van Damiaan van geboorte in Ninde tot sterven op Molokai op een eerlijke en getrouwe wijze. Het scenario van de strip kwam tot stand dankzij Bart Maessen, godsdienstleerkracht in het Damiaaninstituut in Aarschot, en Ruben Boon, fan van Damiaan en projectleider bij Damiaan Vandaag. Gilbert De Decker, provinciaal voor de Vlaamse provincie van de congregatie van de paters van de Heilige Harten, en Jan Munsters, provinciaal van de picpussen in Nederland, werden peter van het project Getekend Damiaan.

Zoals elke ouder voor zijn kind een goede toekomst wenst, zo sprak pater Munsters, wensen wij dat dit project en deze strip vele harten beroert zodat Sint-Damiaan voort kan leven in elk van ons.


Getekend Damiaan

  • Ruben Boon, Bart Maessen, Jan Bosschaert
  • Van Halewyck 
  • Paperback
  • ISBN 978-94-6131-749-0
  • € 6,99
  • Bestel op Kerknet
     

Bron: Tom Heylen