Danny De Raymaeker is nieuwe Davidsfondsvoorzitter

De nieuwe Davidsfondsvoorzitter Danny De Raymaeker is een cultuurliefhebber en beschikt over een grote ervaring in de financiële wereld.
24/03/2016 - 15:47

Danny De Raymaeker, de nieuwe voorzitter van het cultuurnetwerk Davidsfonds, volgt de West-Vlaming Peter Peene op, die na drie ambtstermijnen zijn mandaat neerlegt. De Raymaeker komt uit de financiële sector, maar heeft een groot hart voor cultuur. Met het Davidsfonds wil hij de volgende vijf jaar focussen op onze cultuur en ons erfgoed, op een gulle, uitnodigende manier.

Danny De Raymaeker is 56 en geboren in Vilvoorde.  Hij is handels- en bedrijfseconomisch ingenieur en werkte 30 jaar bij KBC, de laatste vijf jaar als lid van het directiecomité van de groep. Vandaag is hij CEO van Optima Bank. Tegelijk koestert De Raymaeker een passie voor cultuur.

Een dynamische speler

Ik ken het Davidsfonds al lang en ben zelf een fervent lezer en muziekliefhebber. Daarnaast boeit geschiedenis mij enorm – vooral de periode van de tweede helft van de 19de eeuw tot het begin van WOII, zegt De Raymaeker. Ik hou ook van architectuur en van ons cultuurpatrimonium. Vandaar dat ik ernaar uitkijk om een bijdrage te leveren aan een monument als het Davidsfonds.

Algemeen directeur Tine Verhelst van het Davidsfonds is blij met de komst van De Raymaeker: Hij brengt belangrijke ervaring mee die ons zeker helpt om een dynamische en toonaangevende speler te blijven in de culturele wereld in Vlaanderen. Dat hij uit een andere sector komt, is een voordeel: hij kijkt op een verfrissende manier naar de dingen en dat kan alleen maar goed zijn voor het Davidsfonds, dat zich steeds verder wil blijven vernieuwen, om zo nieuwe mensen te kunnen aanspreken.

Danny De Raymaeker © Dirk Leemans