Al derde priester vermoord in El Salvador

De Salvadoraanse kerkleiding eist dat de moord op Ricardo Antonio Cortéz, de rector van het San Óscar Arnulfo Romerogrootseminarie, wordt opgehelderd.
11/08/2020 - 08:14
Ricardo Antonio Cortéz
Ricardo Antonio Cortéz © SIR

De bisschoppen van El Salvador, daarin gesteund door de Conferentie van Bisschoppenconferenties van Latijns-Amerika (CELAM), eisen de volledige opheldering over de omstandigheden waarin Ricardo Antonio Cortéz, de rector van het San Óscar Arnulfo Romero-grootseminarie werd vermoord. De gruwelijke dood van de priester, die belast was met de opleiding van kandidaat-priesters voor het bisdom Zacatecoluca, werd vrijdag door bisschop Elías Samuel Bolaños Avelar bekendgemaakt. Zaterdag werd hij begraven.

Volgens de eerste reconstructie werd rector Ricardo Antonio Cortéz vermoord tijdens een schietpartij langs de snelweg naar El Litoral, in het departement San Vicente. De onderzoekers gaan uit van diefstal, aangezien alle persoonlijke bezittingen van de priester waren verdwenen.

Antonio Cortéz is al de derde priester die het laatste half jaar werd vermoord. De bisschoppen vragen ook gerechtigheid voor de moord op twee andere priesters: Walter Osmar Vásquez Jiménez die op 29 maart 2018 werd vermoord en Cecilio Pérez die op 18 mei 2019 brutaal werd omgebracht.

Bron: Vaticannews.va/Reuters