Didachè-studiedagen Bijbel over de Psalmen

De Psalmen staan in het midden van de Bijbel en zijn bijna een samenvatting ervan. In deze zo menselijke gebeden kunnen alle gevoelens aan bod komen.
12/07/2022 - 08:30

De Didachè-studiedagen Bijbel vinden dit jaar plaats op dinsdag 23 en woensdag 24 augustus met als thema De Psalmen. Het boek Psalmen staat in het midden van de Bijbel en is als het ware een samenvatting van heel de Schrift. Al eeuwenlang weerklinken ze in de gebedstraditie van joden en christenen. De psalmen zijn bovendien zeer menselijke gebeden, waarin alle mogelijke gevoelens en gedachten aan bod komen. Daarom worden ze altijd opnieuw vertaald en hertaald, op muziek gezet en gezongen.

Tijdens deze studiedagen gaan de deelnemers in op de samenstelling en de opbouw van dit Bijbelboek en op de inhoud en de poëtische vorm van verschillende psalmgenres. De rol van de psalmen in het Nieuwe Testament wordt besproken, de kansen en moeilijkheden van het bidden met psalmen en de doorwerking van de psalmen in de muziek, geïllustreerd met luistervoorbeelden.

De studiedagen vinden plaats in de Universiteitshal, Naamsestraat 22 te Leuven. Het zal ook mogelijk zijn de lezingen online via livestream te volgen, maar deelname ter plaatse geniet de voorkeur. Vind het volledige programma en de inschrijvingslink op de website van de Vlaamse Bijbelstichting.