Dieven slaan toe in belevingscentrum abdij van Averbode

Brutale inbrekers hebben het belevingscentrum van de abdij van Averbode van zijn weekendinkomsten beroofd.
16/11/2016 - 16:51
Het belevingscentrum van Averbode
Het belevingscentrum van Averbode © Abdij van Averbode

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in de brasserie van het belevingscentrum Het Moment van de abdij van Averbode. De daders slaagden erin om 2 van de 3 tralies aan het raam in de zijgevel van het abdijcafé te verwijderen. Zij slaagden erin de bewegingsdetectoren te omzeilen en slepen daarna de kluis open. De inbraak werd pas ’s morgens om 6 uur ontdekt.

Domper op het enthousiasme

Paul Van Herck, de prior van de abdij: Het belevingscentrum van de abdij van Averbode is nog maar een half jaar open. Het omvat een brasserie, winkel, bakkerij en kaasmakerij. De inbraak is een bijzonder jammere zaak, omdat onze ervaringen van een half jaar belevingscentrum heel positief waren. Wij kregen ook al vele reacties en suggesties. De inbraak plaatst een domper op de naaste medewerkers, die met veel enthousiasme aan hun taak in dit belevingscentrum waren begonnen. De gerechtelijke politie deed sporenonderzoek en de lokale recherche is een onderzoek gestart.

Weekendinkomsten

De buit van de inbraak bedraagt wellicht duizenden euro’s cash, afkomstig van de horecazaak en de winkel. Volgens de prior betreft het de omzet van het weekend. Het geld lag nog in de kluis omdat het centrum op maandag gesloten is en het dus pas 's dinsdags wordt opgehaald.

Bron: Robtv/Het Nieuwsblad