Digitale bibliografie over Hildegard von Bingen

De nieuwe wetenschappelijke bibliografie, die voortdurend zal worden bijgewerkt, moet een impuls geven aan het onderzoek naar Hildegard von Bingen.
03/10/2021 - 09:00
Hildegard von Bingen, tijdens het componeren van nieuwe muziek
Hildegard von Bingen, tijdens het componeren van nieuwe muziek © Vatican Media

De Sint-Hildegard Academie van het Duitse Eibingen heeft op 2 oktober een volledige digitale, academische bibliografie over Hildegard von Bingen voorgesteld. De voorzitter van de academie, de benedictines Maura Zátonyi, maakt zich dat het nieuwe initiatief Hildegards geschriften en de secundaire literatuur van Hildegard-onderzoek op een nieuwe manier toegankelijk zal maken. De bibliografie zal voortdurend worden bijgewerkt. Wij stellen haar gratis ter beschikking via de website van de St. Hildegard Academie.

Hildegard von Bingen werd in 1098 geboren in Duitsland. Zij was abdis van een klooster van benedictinessen, wetenschapster, theologe, componiste en mystica. Zij liet een omvangrijke collectie wetenschappelijke, medische, theologische en mystieke boeken, evenals ruim driehonderdtal brieven aan de paus, de keizer en andere grootheden van haar tijd na. Zij wordt beschouwd als een van de belangrijkste heiligen van Duitsland. Zij werd in mei 2012 heilig verklaard en in oktober van hetzelfde jaar uitgeroepen tot kerkleraar.

Bron: Vaticannews.va