Dodelijke razzia tijdens kerkdienst in Noord-Korea

Noord-Korea is een van de gevaarlijkste plekken ter wereld om te getuigen van het christelijke geloof.
26/03/2022 - 10:48
Noord-Koreanen hebben geen mensenrechten en vaak geen eten
Noord-Koreanen hebben geen mensenrechten en vaak geen eten © Open Doors

Volgens Open Doors, de ngo die wereldwijd vervolgde christenen steunt, hebben Noord-Koreaanse veiligheidstroepen een bloedbad aangericht bij een inval tijdens een geheime kerkdienst op een niet nader genoemde locatie in Noord-Korea. Volgens Open Doors UK waren de inlichtingendiensten op het spoor gekomen van een ondergrondse kerk. Niet lang daarna werden al haar leden vermoord.

Volgens contacten in de regio stormden leden van de politie- en veiligheidsdiensten binnen net voor het begin van de geheime bijeenkomst. Even later werden in totaal meer dan honderd aanwezigen geëxecuteerd, aldus de bron. Wanneer christenen in Noord-Korea samenkomen om te bidden, weten zij dat dit een enorm risico met zich meebrengt. Elke bijeenkomst moet in totale geheimhouding plaatsvinden. Als het ontdekt wordt dat zij christenen zijn, dreigen zij te worden vermoord of voor onbepaalde tijd in verschrikkelijke werkkampen te worden opgesloten, zegt een woordvoerder. Open Doors herrineert eraan dat Noord-Korea jarenlang op de eerste plaats stond van de World Watch List van landen waar de godsdienstvrijheid het felst wordt geschonden. Op de nieuwe lijst staat Noord-Korea nu op nummer twee, hoewel de vervolging er erger is dan ooit tevoren. 

In Noord-Korea leven naar schatting 400.000 christenen, ondanks decennialange intense vervolging. Officieel is in het Aziatische land alleen de verering van de Kim-dynastie toegestaan. Alleen nog maar het bezit van een Bijbel of het zingen van religieus lied kan levensgevaarlijk zijn. In Noord-Koreaanse gevangenissen en werkkampen zitten honderden christenen opgesloten, louter omwille van hun geloof. Daar worden zij beestachtig behandeld, gemarteld en veroordeeld tot zware arbeid, zonder voldoende voedsel of bewegingsvrijheid. 

Bron: Open Doors