Dominicanen lanceren ‘Geloven voor beginners’

De dominicanengemeenschap in de Brusselse Renaissancelaan start morgen zaterdag een reeks van vijf workshops voor zoekers tot veertig jaar.
24/09/2021 - 17:02
De Brusselse dominicanen lanceren workshops voor beginnende gelovers
De Brusselse dominicanen lanceren workshops voor beginnende gelovers © Dominicanen Brussel

Het is niet omdat de dominicanen dit jaar de 800ste verjaardag van het overlijden van hun stichter Dominicus vieren, dat zij aan creativiteit bij het evangeliseren hebben ingeboet. In hun klooster in de Europese wijk in Brussel gaan zij morgen zaterdag van start met een originele reeks van vijf workshops: Geloven voor beginners. Bestaan beginners? Minder en minder. Wie zich voor morgen om 10.30 uur inschrijft, kan alsnog bij deze workshops aansluiten. Enige ‘discriminerende’ randvoorwaarde: dit zijn workshops voor mensen tot 40 jaar.

De ontmoeting start telkens met een brunch, waarvan de kosten gedeeld worden.

Na de brunch willen Mark Butaye en zijn medebroeders met de deelnemers nadenken over, verdiepen en verwoorden wat wij willen beleven en geloven: verlangens, twijfels, fundamentele vragen en christelijk engagement. Elke workshop behandelt een thema, dat wordt benaderd vanuit de Bijbel en de ethiek en met oog op het leven in de mensenmaatschappij. Deze reeks is echter niet vrijblijvend: er wordt persoonlijke lectuur en voorbereiding van de deelnemers verwacht.

Er is ook tijd voor stilte, gebed en meditatie.

Voor alle info en voor inschrijving: E m.butaye@dominicain.be of via de website van de dominicanen