Dramaserie over leven van Jezus op NPO

Met The Chosen ging de regisseur naar eigen zeggen op zoek naar de Jezus, zoals Hij door de mensen om Hem heen gezien werd.
15/12/2022 - 15:42
Jezus in 'The Chosen', tv-serie van Dallas Jenkins.
Jezus in 'The Chosen', tv-serie van Dallas Jenkins.

Vanaf vandaag is de christelijke dramaserie The Chosen, over het leven van Jezus en zijn volgelingen, in Nederland te zien bij de Evangelische Omroep (EO) op NPO Start en NPO Plus. The Chosen is de eerste dramaserie ooit over het leven van Jezus. In de serie wordt het bekendste verhaal ter wereld op een hedendaagse wijze herverteld vanuit het perspectief en de levens van de mensen om Jezus heen. 

De reeks werd mogelijk dankzij de meest succesvolle mediacrowdfundingactie ooit.

De regisseur Dallas Jenkins zegt dat hij alle films en veel op Nieuwe Testament geïnspireerde dagboeken die over Jezus gemaakt zijn goed kent. Maar die spraken hem nooit echt aan. Ik kan mezelf maar moeilijk herkennen in de perfecte zoon van God die zonder zonde was. Ik herken mezelf veel beter in de zondaars die met Jezus optrokken. Het probleem met veel ‘Jezusprojecten’ is dat ze je meeslepen van Bijbelverhaal naar Bijbelverhaal, en daarbij de menselijkheid en achtergrondverhalen van de betrokken personen verbloemen.

Naar de Nederlandstalige website van The Chosen

Bron: EO