Drie maanden proeven van kloosterleven in Brugge

Ben je man, celibatair, tussen 18 en 40 jaar en geboeid door een leven van gebed? Dan kan je vanaf december 2023 drie maanden leven als kloosterling.
24/10/2023 - 14:07

De karmelieten in Brugge bieden voor de tweede keer het 'Come & See'-programma aan, een stage van 3 maanden om te proeven van het kloosterleven. Met een Engelstalige promovideo mikken de karmelieten ook op internationale kandidaten. De gemeenschap is trouwens al erg internationaal met broeders uit India en de Filipijnen. 

Bekijk de promovideo (1'48")

Brug tussen gastenverblijf en intrede

Het 'Come & See'-programma werd ontwikkeld vanuit de vaststelling dat er toch een grote kloof bestaat tussen een kortverblijf in het gastenhuis en een mogelijke intrede. 

Wie al eens aangenaam verrast werd door een verblijf in een klooster, kan nu een langere tijd meeleven op het dagelijkse ritme van de gemeenschap: stilte en gebed, eucharistie, maaltijden, studie, werk, ontspanning. Deelnemers krijgen ook een initiatie in het kloosterleven en de karmelitaanse spiritualiteit. 

Twee deelnemers aan de eerste editie van 'Come & See' ontvingen op 1 oktober 2023 hun kloosterkleed en volgen nu hun verdere vorming bij de karmelieten in de Verenigde Staten.

Meer weten

Vond je dit interessant? Deel dit artikel via Facebook of via e-mail.