Drie tips voor roepingen van paus Franciscus

In een geïmproviseerde toespraak heeft paus Franciscus enkele belangrijke tips gegeven in verband met roepingenpastoraal.
06/01/2017 - 15:48
Paus Franciscus tijdens de audiëntie van 4 januari 2017
Paus Franciscus tijdens de audiëntie van 4 januari 2017 © SIR

In een geïmproviseerde toespraak tot het Nationale Congres voor Roepingenpastoraal van de Italiaanse bisschoppenconferentie gaf paus Franciscus op 5 januari 2017 3 suggesties om het aantal roepingen te verhogen. Hoeksteen blijft volgens hem het gebed om roepingen. Daarnaast is er de noodzaak om de kerkdeur steeds voor roepingen geopend te laten en ten derde het samen op weg gaan met geïnteresseerde jongeren. 

Paus Franciscus drukte de bisschoppen op het hart het gebed voor roepingen in hun kerkgemeenschappen intensief te begeleiden. De belangrijkste opdracht van de bisschoppen is het gebed! Jezus stond daarop. De kerkdeuren openen, betekent volgens de paus concreet dat de voorganger zijn gastvrijheid niet beperkt tot vaste uren. Vaak hangt er op kerkdeuren een bordje: toegankelijk op maandag, donderdag, vrijdag van 15 tot 16 uur of iets in de aard van: biechtgelegenheid om dit of dat uur of iets dergelijks.

Tot slot onderstreepte de paus, in het vooruitzicht van de komende Jongerensynode, de noodzaak om tijd met jongeren te verspillen en voor hen te getuigen. Het is een apostolaat waarbij we samen met hen op weg gaan, waarbij jongeren worden ondersteund, zij de smaak van de Kerk te pakken krijgen en op weg worden gezet naar de sacramenten, de biecht en de communie.

Bron: I.Media