Duitse acteur uit de tv-serie Tatort in het spoor van Jezus

De Duitse commerciële omroep RTL maakte een origineel programma rond het passieverhaal met onder meer acteur Jan Josef Liefers, bekend van Tatort.
20/03/2023 - 12:20
Jan Josef Liefers in Tatort
Jan Josef Liefers in Tatort © WDR/Wikipedia

De Duitse commerciële omroep RTL zond vorig jaar op Witte Donderdag voor het eerst Die Passion uit, een moderne, hedendaagse hertaling met gebruik van popsongs van het passieverhaal van Jezus. Al eind vorig jaar raakte bekend dat de tweede versie daarvan pas in 2024 opnieuw te zien zal zijn. 

Maar toch wil de commerciële omroep de Goede Week niet ongemerkt laten voorbijgaan. Daarom krijgen de kijkers straks op Witte Donderdag (6 april) om 22.35 uur het programma Death Riddles with Tsokos and Liefers - The Case of Jesus te zien, waarin, in de woorden van de omroep zelf, het grootste mysterie van de dood aller tijden centraal staat. 

Voor het programma doet de omroep een beroep op de arts en forensisch patholoog Michael Tsokos en de acteur Jan Josef Liefers. Die laatste is vooral bekend door zijn rol als lijkschouwer in de tv-crimiserie Tatort. Het tweetal reisde in het spoor van de passieweek van Jezus naar Jeruzalem en ging er in gesprek met experts en kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders om er de gebeurtenissen rond de kruisiging van Jezus te reconstrueren. 

Bron: RTL/Katholisch.de