Duitse en Franse bisdommen pro zaligverklaring Robert Schuman

Het Duitse aartsbisdom München & Freising en het Franse bisdom Evry ijveren samen voor de zaligverklaring van Robert Schuman, de 'Vader van Europa'.
14/06/2021 - 10:40

De diocesane raad van het aartsbisdom München en Freising  en de leiding van het Franse bisdom Evry vragen in een gemeenschappelijke brief om werk te maken van de zaligverklaring van de Franse staatsman Robert Schuman (1886-1963), die vaak bestempeld worden als de Vader van Europa. Mee onder zijn impuls werd de Europese Muntunie in 1952 opgericht. Van 1958 tot 1960 werd hij de allereerste president van het Europese parlement. Het proces voor zijn zaligverklaring werd in 2004 door het Franse bisdom Metz opgestart.

Inzet voor verzoening en eenwording

In een brief van het Duitse aartsbisdom München en Freising wordt eraan herinnerd dat Robert Schuman als politicus en gelovige voorbeeld was voor de inzet voor verzoening in een verdeelde wereld. Het aartsbisdom onderstreept zijn sterke geloof in de kracht van verzoening en zijn rol als bruggenbouwer tussen Duitsland en Frankrijk, na de Tweede Wereldoorlog. Te midden van grote politieke spanningen bleef hij zijn droom van de Europese eenmaking verwezenlijken.