Duitse misbruikslachtoffers fietsen naar de paus

Met hun tocht willen de Duitse misbruikslachtoffers bijdragen tot de bewustmaking en preventie van seksueel misbruik in de katholieke Kerk.
17/05/2023 - 14:43
De dom van Munchen
De dom van Munchen © Vatican Media

Een groep van vijftien Duitse slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke Kerk is op 6 mei 2023 met de fiets vanaf de Marienplatz in München vertrokken voor een tocht van 720 kilometer naar Rome. Bij hun vertrek kregen zij de zegen van de vicaris-generaal van het aartsbisdom München en Freising. 

Het is de bedoeling dat zij binnen tien dagen aankomen in Rome en op 17 mei een ontmoeting hebben met paus Franciscus. Zij overhandigen hem dan tijdens de woensdagse algemene audiëntie een boodschap, samen met het kunstwerk Hart van multimediakunstenaar Michael Pendry. Het symboliseert hun inzet voor een nieuw bewustzijn van seksueel misbruik in de Kerk. Ook enkele begeleiders van de misbruikslachtoffers fietsen met hen mee. 

De tocht is een initiatief van de Raad van Mishandelde Personen van het aartsbisdom München en verenigingen voor de bestrijding en preventie van seksueel misbruik in de Kerk.

Bron: Kipa-Apic