Duitse monnik sterft in brand in Zuid-Koreaans kartuizerklooster

Een 55-jarige Duitse kartuizer is tijdens een brand in zijn klooster in Zuid-Korea gestorven door verstikking.
02/11/2022 - 10:34

In een brand in een kartuizerklooster in Zuid-Korea is een Duitse monnik omgekomen. De brand brak uit in de late avond van 26 oktober in een van de 12 cellen waarin de kartuizers in de grootst mogelijke eenzaamheid leven, meldtde goed geïnformeerde kartuizerblog Brunonis afgelopen maandag. De Duitse priester-monnik was 55 jaar oud en stierf door verstikking. De naam van het slachtoffer werd niet vrijgegeven.

Het is ook nog niet duidelijk waar en waarom de brand precies is uitgebroken. Nadat de bluswerkzaamheden om 1.14 uur die nacht waren beëindigd, werd een dode monnik gevonden, staat te lezen in het politierapport. Het was een monnik die in 2004 uit het kartuizerklooster Marienau im Allgäu (Oberschwaben), het enige kartuizerklooster in Duitsland, was gekomen en deel uitmaakte van de oprichtingsgroep.

Onze-Lieve-Vrouw van Korea 

Het kartuizerklooster nog erg jong en ligt in een uitgestrekt bos op een berg ten zuiden van de stad Andong, ongeveer 270 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Seoel. Het draagt de naam Onze-Lieve-Vrouw van Korea. De eerste monniken waren afkomstig uit Spanje en Duitsland, weet Brunonis nog, maar in de afgelopen jaren zijn heel wat Zuid-Koreanen ingetreden.

Lees het volledige artikel op de kartuizerwebsite 'Brunonis'.

Bron: CNADeutsch/Brunonis